ЗДУТТЯ І МЕТЕОРИЗМ. ПРИЧИНА: ДИСАХАРИДАЗНАЯ НЕДОСТАТНІСТЬ

Дисахаридазная недостатність – зниження активності ферментів тонкої кишки -дісахарідаз, що обумовлює порушення розщеплення і всмоктування дисахаридів (лактози, сахарози, мальтози і ін.) В тонкій кишці.

    Альфа-галактозидаза – фермент, який допомагає перетравлювати олиго- і полісахариди, складні вуглеводи з високим газообразующую потенціалом (бобові, зернові, олійні, коренеплоди), здатні викликати здуття живота. Кишечник людини не може синтезувати достатню кількість α-галактозидази для повного перетравлення цих галакто-сахаридов в своєму раціоні. Це нетравлення шлунка може призвести до різних негативних наслідків, таким як, абдомінальний біль, здуття, метеоризм, діарея.     Непереносимість вуглеводів – нездатність до засвоєння окремих видів вуглеводів внаслідок дефіциту одного або більше кишкових ферментів. Клінічні прояви включають діарею, здуття живота, підвищене газоутворення. Непереносимість вуглеводів – це синдром мальабсорбції.

Патологічний процес

   У нормі дисахариди розщеплюються до моносахаридів дісахарідаз (зокрема, лактазой, мальтаза, ізомальтаза, сукразіт), розташованими на щіткової облямівки ентероцитів. Нерозщеплені дисахариди мають високу осмолярностью, яка залучає воду і електроліти в просвіт кишечника, що проявляється водянистою діареєю. Внаслідок переробки вуглеводів мікрофлорою в товстій кишці утворюються гази (водень, двоокис вуглецю, метан), що супроводжується надмірним відходженням газів, здуттям і розтягуванням живота, появою болю в животі і дисбактеріозом.

    Основна частина утворених в тонкому кишечнику моносахаридів всмоктується в кров, але при галактозидазної недостатності, частина олиго- і дисахаридів не всмоктується, а надходять в товстий кишечник, де вони є субстратом для кишкових бактерій. В результаті процесів бродіння в анаеробних умовах утворюються органічні кислоти (молочна, пропіонова, масляна та ін.) І гази (діоксид вуглецю, метан).

Які продукти викликають бродіння:

1. Зернові:

Рис, висівки, жито, кукурудзу або кукурудза, овес, ячмінь, мюслі;

2. Бобові:

Соя і соєві продукти (соєве молоко, тофу), всі види квасолі, нут, сочевиця, горох;

3. Горіхи і фрукти:

Апельсини, банани, ківі, грейпфрут, арахіс, фундук, мигдаль, волоські горіхи, кедрові горіхи, фісташки, насіння кунжуту;

4. Хліб і випічка;

5. Овочі:

Спаржа, брокколі, морква, капуста, огірки, цибуля, гриби, часник, картопля, салат, петрушка.

Терапія і профілактика здуття і метеоризму при дисахаридазной недостатності:

  1. Зниження споживання продуктів, які можуть викликати бродіння, дієта FODMAP;
  2. Замісна терапія (ферменти: β-галактозидаза, α-галактозидаза).

   ЛАКТАЛЬ – це комплекс ферментів, пробіотиків і рослинних екстрактів, дія яких спрямована на нормалізацію функціонування шлунково-кишкового тракту.

Лакталь включає в себе:

•  Ферментативний склад Ензімікс допомагає перетравлювати їжу в випадки недостатності підшлункової залози, що сприяє правильному засвоєнню білків, жирів і вуглеводів, попередження бродіння в кишечнику і розвантаження підшлункової, що сприяє її відновленню.

• α-галактозидаза фермент, який допомагає засвоювати лактозу у людей з частковою лактазной недостатністю.

•  β-галактозидази фермент, який розщеплює 1 або 6-галактозної зв’язку в олігосахариди і тим самим запобігає процеси бродіння вуглеводів, що лежать в основі надлишкової продукції кишкових газів і газассоціірованних симптомів при галактоолігосахаридний недостатності.

Лакталь можно купити в аптеці.

Реклама дієтичної добавки. Не є лікарським засобом. Перед вживанням  ознайомтеся  з листком-вкладишем  та  проконсультуйтесь  з лікарем.  Зберігати у недоступному для дітей місці. Є застереження щодо споживання. Дієтичні добавки не замінюють різноманітне і збалансоване харчування, яке є дуже важливим разом зі здоровим способом життя.

Лакталь порошок для покращення роботи кишечника в саше, 18 шт
Виробник: ERBOZETA S.p.a Італія. Strada delle Seriole, 41/43, Loc.Galavotto, ZI Gualdicciolo, 47894 Chiesanuova (RSM), Тел.: +39 0549 907000.

ПЕРЕД ПРИЙОМОМ ПРЕПАРАТУ НЕОБХІДНО ПРОКОНСУЛЬТУВАТИСЯ З ЛІКАРЕМ