Фахівцям Пацієнтам
Головна

Інноваційний засіб при функціональних захворюваннях шлунково-кишкового тракту

ЛАКТАЛЬ

Комплексний засіб для корекції будь-яких проявів дискинетических, диспептичних і дисфункціональних розладів.

СКЛАД:

Бірюзове саше:

Ферментний склад:
  • Ензімікс Ферментний склад: Ензімікс ферментний мальтодекстрин (амілаза, протеаза, глюкоамілаза, ліпаза, целлюлаза, лактаза, пектиназа).
  • β-галактозидази (лактаза) с Aspergillus oryzae 100.000 ALU/ч – 2500 ALU.
  • α-галактозидаза с Aspergillus niger 30.000 GalU/г – 150 GaIU.

 

Лікарські екстракти трав:
  • Фенхель (Foeniculum vulgare Mill.) Плоди що відповідають 1% ефірного масла – 50 мг.
  • М’ята (Mentha x piperita L.) листя що відповідає 4% ефірного масла – 20 мг.
  • Аніс зірчастий (Illicium verum Hook.F.) екстракт плодів – 20 мг.

Червоне саше:

  • Lactobacillus acidophilus La-14 SD5212 – 2 млрд
  • Bifidobacterium lactis Bl-04 SD5219 – 3 млрд

Ензімікс містить ферменти:

Протеазу — фермент з класу гідролаз, які розщеплюють пептидний зв’язок між амінокислотами в білках.

Ліпазу — фермент, що каталізує гідроліз тригліцеридів, допомагаючи переварювати жири

Амілазу — гідролітичні фермент, розкладає крохмаль і глікоген до мальтози.

Пектиназу – фермент для гідролізу (розщеплення) рослинних полісахаридів пектинів (пектинових речовин).

Глюкоамілазу – фермент, який розщеплює молекули декстринів і крохмалю з утворенням глюкози.

Целлюлазу – розщеплює молекулу целюлози на моносахариди (прості цукри), такі як бета-глюкоза, або більш короткі полісахариди і олігосахариди

 

Комплекс Ензімікс, який міститься в Лакталь сприяє повноцінному переварюванню їжі, таким чином йде профілактика і корекція стану бродіння і дисбактеріозу в кишківнику і як наслідок профілактика функціональних розладів і СРК

β-галактозидаза (лактаза) – фермент, каталізуючий розщеплення лактози на глюкозу і галактозу.
Для лактазной недостатності характерно розвиток кишкових симптомів після прийому молока і молочних продуктів: метеоризм, болі і бурчання в животі, діарея, здуття живота.

Виключати молочні продукти при лактазной недостатності необов’язково, так як лактоза є джерелом енергії, покращує всмоктування кальцію, сприяє розвитку мікрофлори в кишечнику, має захисну дію на слизову кишечника.

α-галактозидаза – фермент, який розщеплює 1 і 6-галактозної зв’язку в олігосахариди і тим самим запобігає процеси, що лежать в основі надлишкової продукції кишкових газів і газассоціірованних симптомів).
При галактоолігосахаридний недостатності характерно здуття і метеоризм після вживання в їжу таких продуктів: квасолі, сочевиці, салатів, капусти, цибулі, часнику, моркви, петрушки, борошна і борошняних виробів, фісташок, насіння кунжуту, сої та соєвих продуктів (соєвого молока, тофу).

Альфа-галактозидаза забезпечує відсутню в організмі людини ферментну активність, запобігаючи надходження олигосахаридов в товстий кишечник в нерозщепленому вигляді.

Рослинні екстракти

Фенхель звичайний (латинська назва — Foeniculum vulgare) – проявляє вітрогонну, спазмолітичну дії. Покращує моторику кишечника, виступає в ролі жовчогінного засобу.

М’ята перцева (латинська назва — Mentha piperita) – має вітрогінну, спазмолітичну, жовчогінну та прокинетическим властивостями.

Аніс зірчастий або Бадьян звичайний (латинська назва Illicium verum hook). Є регулятором травних процесів і ефективним вітрогінною засобом. Сприяє зменшенню процесів бродіння в шлунково-кишковому тракті.

Lactobacillus acidophilus (ЗАХИСТ) –

гомоферментативная лактобацила, яка запобігає зростання патогенних бактерій і стримує на безпечному рівні популяцій умовно-патогенних мікробів.

Механізми захисту кишечника:

  • колонізація на стінках тонкого кишечника за допомогою виділення адгезивного субстрату лектина;
  • при підвищеному вмісті трипсину в кишечнику, бактерії не колонізується лізис клітин патогенних бактерій за рахунок створення перекисних сполук;
  • подавляніня синтезу каталази у каталазопозитивних бактерій (які мають стійкість до перекисного з’єднання);
  • продукування молочної кислоти, яка проявляє бактерицидний ефект за рахунок зниження pH.

Bifidobacterium lactis (ІМУНІТЕТ І МЕТАБОЛІЗМ) –

міститься в природній біоплівки кишечника здорових людей і забезпечує колонізаційну резистентність (т. е. стійкість до колонізації кишечника патогенними мікроорганізмами). Бере участь у метаболізмі. Ферментує молочні продукти. Може колонізуватися в середовищі з низьким вмістом кисню і рН до 3,5.

Властивості:

  • бере участь у становленні місцевого імунітету шлунково-кишкового тракту;
  • розщеплює не засвоюється вуглеводи і бере участь в синтезу жирних кислот;
  • зниження рівня холестерину шляхом перекладу холестерину в нерозчинну форму копростанола під дією холестерин-редуктази кишкової мікробіоти, що призводить до екскреції холестерину з організму;
  • модуляція енергетичного метаболізму.

Які бувають функціональні захворювання шлунково-кишкового тракту…

Синдром роздратованого кишечника

Симтоми:

1. БІЛЬ И СПАЗМИ В ЖИВОТІ.
Біль і спазми при СРК виникають майже виключно в області живота. Цей біль часто описують як різку і раптову.
2. РІЗКІ ЗМІНИ В РОБОТІ КИШКІВНИКА.
Виникнення СРК майже завжди починається зі зміни звичної роботи кишечника. Ці зміни настільки раптові, що людина часто відчуває негайну потребу знайти найближчий туалет.
3. ВОДЯНИСТА ДІАРЕЯ.
Говорячи про дивних фекаліях, є такі, які більше нагадують воду, ніж їжу. Також називається водянистою діареєю, це майже універсальна ознака СРК або інших захворювань кишечника.
4. ТУРБОТА І СТРЕС.
Розум і тіло пов’язані. Цей факт був доведений численними дослідженнями наукового медичного співтовариства. Відкриття того, що кишечник містить непропорційно велика кількість нейротрансмітерів, принесло йому прізвисько «Другий мозок». Характерна ознака СРК це те, що абдомінальний біль і проблеми зі стільцем виникають при стресі.

Як зазвичай лікують СРК?

У наведеній вище таблиці від показані продукти, які слід включати в свій раціон, такі як м’ясо, овочі, фрукти і горіхи. Молочні продукти можна вживати з ферментом β-галактозидази.
Продукти, які слід обмежити, включають часник і бобові, авокадо, капусту і молочні лактазосодержащіе продукти. Вам також слід уникати підсолоджувачів, здоби, меду і пшениці.

Функціональна диспепсія

Симтоми:
  • Раннє перенасичення їжею;
  • Дискомфорт у верхній частині живота після їжі;
  • Біль у верхній частині живота;
  • Здуття через скупчення газів в животі;
  • Нудота;
  • Метеоризм;
  • Відрижка їжею;
  • Голосне булькання в животі;
  • Печія.

Синдром надлишкового бактеріального росту (СНБР) –

симптомокомплекс, який виникає, якщо концентрація мікроорганізмів у тонкій кишці перевищує 10 клітин / мл в аспірованої вмісті. В цьому випадку якісно і кількісно подібна до мікрофлорою товстого кишечника, переважно грамнегативні аеробні та анаеробні види, які викликають бродіння (ферментацію) вуглеводів з утворенням газів.

 

Симтоми:

метеоризм, бурчання в животі, синдром мальабсорбції, зниження маси тіла, гіповітоміноз, запори або діарея.

Причини функціональних порушень ШКТ?

  • Стрес, нервові навантаження;
  • Порушення в складі мікробіома;
  • Неправильне і нераціональне харчування;
  • Непереносимість певних продуктів (лактазна недостатність, галактозидазна недостатність, недостатність підшлункової залози).

Давайте поговоримо про зв’язок кишечник мозок

Зв’язок «кишечник-мозок» здійснюється в основному через гуморальну систему і блукаючий нерв, який з’єднує мозок з усіма органами черевної порожнини і відповідає за кілька життєво важливих функцій. Кишкові бактерії синтезують широкий спектр нейромедіаторів, включаючи дофамін, норадреналін, серотонін або гамма-аміномасляна кислота (ГАМК), які активно використовуються нейронами мозку. Таким чином бактерії, які живуть в шлунково-кишковому тракті можуть активно спілкуватися і з центральною нервовою системою.

Мікробіом впливає на психоемоційний стан, поведінку, моторику, регулювати висцеральную чутливість і може підвищувати проникність кишечника. Гомеостаз мікробіоти є визначальним для адекватного функціонування кишкового бар’єру, порушення якого грають важливу роль на всіх рівнях осі «мікробіота – кишка – мозок». Термін «мікробіота – кишка – мозок» чітко демонструє кореляційний взаємозв’язок основних функціональних складових СРК. З експериментальних і клінічних досліджень. Встановлено, що якісні і кількісні зміни мікрофлори перешкоджають нормальному функціонуванню кишечника, виступаючи в якості причини порушень його рухової активності, чутливості і нейроіммунних взаємин, включаючи порушення експресії рецепторів слизової оболонки і зміни функції гіпоталамо-гіпофізарно-надниркової системи. Так само є докази того, що зміна складу мікрофлори у пацієнтів з СРК супроводжується зниженням синтезу цитозольних і мембранних білків міжклітинних щільних контактів, що сприяє підвищенню проникності слизової оболонки, активації кишкової імунної системи і розвитку в кишці запалення «низького ступеня активності» (Low-grade mucosal inflammation).

 

 

 

Етіопатогенетичні зв’язки при функціональних і диспептичних порушеннях ШКТ

 

 

Дія активних компонентів Лакталь при функціональних захворюваннях ШКТ:

 

Ферментативний склад Ензімікс допомагає перетравлювати їжу в випадки недостатності підшлункової залози, що сприяє правильному засвоєнню білків, жирів і вуглеводів, попередження бродіння в кишечнику і розвантаження підшлункової, що сприяє її відновленню.

 

β-галактозидаза – фермент, який допомагає засвоювати лактозу у людей з частковою лактазной недостатністю.

 

α-галактозидаза – фермент, який розщеплює 1 або 6-галактозної зв’язку в олігосахариди і тим самим запобігає процеси бродіння вуглеводів, що лежать в основі надлишкової продукції кишкових газів і газассоціірованних симптомів при галактоолігосахаридний недостатності, що сприяє усуненню симптомів здуття і метеоризму.

 

Eкстракти фенхеля, м’яти і анісу – проявляють вітрогінну, спазмолітичну, жовчогінну та прокінетичну дії. Покращують моторику кишечника. Сприяє зменшенню процесів бродіння в шлунково-кишковому тракті.

 

 

Lactobacillus acidophilus и Bifidobacterium lactis колонізуються на стінках кишечника, витісняючи при цьому патогенну і умовно патогенну мікрофлору, що забезпечує підвищення імунітету, правильну ферментацію, нормальний фізіологічний стан і функціонування кишечника.

 

Для кого призначений Лакталь?

 

 

Дітям від 12 років
  • Для усунення гострого стану як наслідок порушення дієти при лактазной недостатності;
  • При непереносимості складних вуглеводів;
  • При функціональних розладах шлунково-кишкового тракту;
  • При часткової зовнішньосекреторної недостатності підшлункової залози;
  • Після антибіотикотерапії;
  • Після лікування глистової інвазії;
  • При запальних станах кишечника;
  • При функціональному запорі;
  • При функціональної діареї;
  • Для відновлення мікрофлори кишечника.
Дорослим
  • При функціональних порушеннях роботи кишечника (синдром подразненого кишечника; функціональній діареї, функціональному здутті і запорах) з метою зменшення їх проявів;
  • При непереносимості складних вуглеводів і / або лактози;
  • При проявах лактазной недостатності (діареї, здутті і болю в животі);
  • При порушеннях функції підшлункової залози;
  • Для відновлення кишкової мікрофлори після застосування антибіотиків;
  • При синдромі надлишкового бактеріального росту;
  • При запальних станах кишечника.
Спосіб застосування: рекомендована доза – 3 саше на день:

1) вранці натщесерце – одне бірюзове саше, розчинена в склянці води,
2) за 30 хвилин до обіду – одне червоне саше, розчинена в склянці води,
3) зза 30 хвилин до вечері – одне червоне саше, розчинена в склянці води.

 

 

ДІЄТИЧНА ДОБАВКА. НЕ Є ЛІКАРСЬКИМ ЗАСОБОМ. ДОБАВКУ ДІЄТИЧНУ НЕ СЛІД ВИКОРИСТОВУВАТИ ЯК ЗАМІНУ ПОВНОЦІННОГО ХАРЧУВАННЯ.

 

БАЖАЄШ ЗНАТИ БІЛЬШЕ, - ЧИТАЙ СТАТТІ НА ТЕМУ